Alfa eCare SignIt Nurse and girl smiling in hospital

Digitala signeringslistor visar på stora vinster enligt förstudie

Digitala signeringslistor visar på stora vinster enligt förstudie

Funderar ni på att gå över till digitala signeringslistor?  Grästorp, Lidköping, Vara, Essunga, Götene och Skara kommun gjorde en gemensam förstudie där de jämförde det manuella arbetssättet med ett digitalt arbetssätt och fann anmärkningsvärda resultat. 

Vid förstudiens start arbetade Grästorps kommun med Alfa eCare SignIt och kunde bidra med resultat och erfarenhet av det digitala arbetssättet. Förstudien innehåller processkartläggningar och tidsestimeringar i hanterandet av manuella kontra digitala signeringslistor och resultaten var anmärkningsvärda. De visade bland annat på en tidsbesparing motsvarade 6 årsarbetstider per år med det digitala arbetssättet.  Personalens uppfattning var mycket positiv då de upplevde en ökad kontroll och professionalism i arbetet.

Vi på Alfa eCare har många gånger hört från vård- och omsorgspersonal att de manuella signeringslistorna ofta blir ”kladdiga” och att de kan vara lätta att förlägga eller helt enkelt glömma bort. Detta sker inte i och med det digitala arbetssättet eftersom allt är registrerat i systemet. 

Förstudien resulterade i att samtliga kommuner gick över till det digitala arbetssättet och Alfa eCare SignIt. Nyttorna som kan påvisas är ett stort antal minskade avvikelser, enklare avvikelsehantering och analys och sist men inte minst, stora tidsbesparingar och högre kvalitet i vården. 

Alfa eCare SignIt kan köpas separat eller integreras med vårt verksamhetssystem för utförare
Alfa eCare Epsilon med planerad lansering den 16:e februari. Information om våra produkter hittar ni här på hemsidan.

Dela gärna våra inlägg

Alfa eCare Sara Brandberg

Sara Brandberg

Marknadskoordinator

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om någon av våra nyheter, ring eller mejla Sara.

HÄR FÖR DIG

Support

Du kan ringa eller mejla oss om du vill ha hjälp. Snabbast är det med mejl, men ibland är det enklare på telefon. Vi finns här för dig.

020-320 310
support@alfaecare.se
Vardagar 08–17

Comments are closed.