Automation

Vad är automation?

En så enkel sak som en kaffebryggare är faktiskt automation. Du trycker på en knapp och strax är kaffet klart och du har varken behövt mala bönor eller koka vatten. I vårt fall består automation, eller robotar som vi kallar det, av en Robotic Process Automation (RPA) mjukvara som kan utföra de uppgifter som personal annars skulle behöva utföra. Det ökar både effektiviteten och kvaliteten i arbetsprocesserna och dessutom stiger personalnöjdheten då repetitiva och ”tråkiga” uppgifter försvinner.

Alfa eCare erbjuder fullständig eller partiell automatisering som ett effektivt komplement till redan implementerade IT-lösningar. För att automatisera arbetsflöden har Alfa eCare utvecklat en plattform som stödjer både Robotic Process Automation (RPA) och Robotic Desktop Automation (RDA).

Kom igång med automation

SÅ PÅVERKAS VERKSAMHETEN

Effektiviserade arbetsflöden

Vår robotiska automationslösning hjälper er organisation att revolutionerna arbetsflöden. Ladda hem vår pdf om automation här.

Ökad tids- och kostnadseffektivitet
Ökad kvalitet
Ökad patientsäkerhet
Ökad personalnöjdhet

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation kan utföra många uppgifter helt automatiskt.

Robotar kan sortera inkommande mejl, arkivera dokument, nära vårdkontakter på utskrivna dokument m.m.

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för var robotar kan ta över uppgifter som annars skulle behöva göras manuellt.

Robotic Desktop Automation

Med Robotic Desktop Automation arbetar roboten och medarbetaren tillsammans.

Inom sjukvården genomförs många operationer varje dag, året runt. För varje operation i öppenvården ska en journalanteckning skapas vilket en digital robot kan effektivisera genom att förenkla arbetsflödet.

Med roboten behöver läkaren bara ange den kliniska informationen och roboten fyller sedan i detaljer i dokumentationen, snabbt och korrekt.

Det är också en stor fördel för både patient och övrig vårdpersonal som har anteckningar tillgängliga innan patienten lämnar mottagningsrummet.

AUTOMATION FÖR DIN VERKSAMHET

Exempel från verkligheten

En automatiserad lösning kan effektivisera arbetsflödet inom en mängd olika verksamhetstyper där mycket manuellt arbete utförs på dator. Nedan följer några exempel på vad vår digitala robot kan göra för att automatisera olika typer av arbetsflöden.

Överför stora mängder data mellan databaser

Hälso- och sjukvården kännetecknas av att ha en mångfald av kliniska kvalitetsdatabaser som täcker olika typer av kliniska områden så som hjärtsjukdomar, apoplexi, cancer osv. För att lösa fall där databaserna saknar anslutning eller integration till andra system, kan våra digitala robotar gå in och koppla samman och överföra korrekt data mellan de olika systemen.

Manuellt arbete
ersätts och effektiviseras

Att uppdatera journaler och andra register kan vara en enorm tidstjuv som kräver mycket resurser varje dag, året runt inom olika verksamheter. Med en digital robot kan detta arbete göras helt automatiskt och dessutom mycket snabbare med minskad risk för fel.

Skapar journalanteckningar

Automation kan också göra väldigt stor skillnad i en verksamhet som till exempel sjukvården där det genomförs tiotusentals operationer varje år. För varje operation ska journalanteckningar skapas vilket en digital robot kan effektivisera genom att förenkla arbetsflödet där en del av anteckningarna redan har detekterats och förberetts så att arbetet med att slutföra dokumentationen går snabbt och blir korrekt.

Adam Carsten Överläkare Ersta sjukhus - implementation av automation från Alfa eCare

Adam Carstens
Överläkare ersta sjukhus

"Det har varit ett mycket smidigt arbete att ta fram automationen för inmatning av kvalitetsdata i SWIBREG. Såväl framtagandet av flödet, implementering och uppstart har skett agilt, i en positiv anda och dessutom har det varit roligt.”

Kontakta oss om du vill veta mer om automatiseringen som används.

SVEN HECTOR
SPECIALISTLÄKARE VÄXJÖ CENTRALLASARETT

”Många av patienterna som kommer till mig behöver gå direkt vidare till en annan vårdgivare på kliniken för behandling. Genom användningen av roboten görs informationen nu tillgänglig direkt för den delen av teamet på ett effektivt och säkert sätt.”

Kontakta oss om du vill veta mer om automatiseringen som används.

på gång

Det senaste från Alfa eCare

VI VÄXER MED VÅRA KUNDER

Vi stöttar er med erfarenhet och kompetens

0 +

Antal kunder

0 +

AntAL ANVÄNDARE

0

År i Branschen

0 +

Medarbetare

LÄR DIG MER

Nytt & kunskap

Kika in på sidan Nytt & Kunskap där vi har samlat artiklar och material som vi tror kan vara värdefulla och intressanta för dig.

HÄR FÖR DIG

Kontakt

Har du frågor om våra tjänster och produkter eller behöver du kanske komma i kontakt med någon hos oss på Alfa eCare. Under Kontakt hittar du rätt väg fram till oss.