Alfa eCare Åke Olin

Möt Åke Olin – drifttekniker med lång erfarenhet av digitalisering

Möt Åke Olin - drifttekniker med lång erfarenhet av digitalisering

I år firar vi att Åke Olin har varit anställd hela 20 år på Alfa eCare! Genom digitaliseringens utveckling inom vård och omsorg har teknik och drift haft en naturlig och viktig roll hos oss. Åkes gedigna kunskap och erfarenhet om hur driftsfrågor har hanterats historiskt samt hur och varför man arbetar som man gör idag, är ovärderligt för oss och våra kunder.

Åke är en del av Alfa eCares driftavdelning och ansvarar tillsammans med sina kollegor för driften av mer än 200 servrar och 100 klientdatorer. I hans arbete ingår att säkerställa att backuper tas enligt plan på alla servrar samt att allting fungerar som det ska i Alfa eCares egen datorhall. “Det är mycket som bevakas och servas i datorhallen, allt från kylanläggningar, system för brandsläckning med vattendimma till dieselaggregat för reservkraft. Det är ju våra kunders data som hanteras där så allt måste vara under kontroll.” berättar han.

Säkerheten i datorhallen är en sak som Åke återkommer till och han berättar att teamet har ett ytterst viktigt uppdrag att säkerställa hela det omfattande skyddsnätet kring datorhallen som bland annat innefattar passagesystem med behörighetsstyrning och loggning, övervakningskameror och väktarrondering.

Förutom att hantera servrar och datorhall är han även en viktig del av det interna arbetet på företaget genom att se till så att alla anställda på Alfa eCare har fungerande mobiler och telefonabonnemang. När vi frågar Åke vad som är roligast med hans arbete, svarar han; “Det roligaste är att det är så omväxlande och att det är många spännande arbetsuppgifter. Både hårdvara och mjukvara uppdateras kontinuerligt så det finns ständigt något nytt att lära sig.”

Vi kollegor är glada över att få arbeta tillsammans med Åke och ta del av hans servicekänsla och gedigna kunskap och erfarenhet. Vi tackar för intervjun och låter Åke återgå till att installera operativsystem och applikationer på en ny server.

Vill du veta med om arbetet med driftsfrågor eller är nyfiken på någon av Alfa eCares produkter? Varmt välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret nedan.

Dela gärna våra inlägg

Alfa eCare-Sara Brandberg

Sara Brandberg

Marketing manager

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om någon av våra nyheter, ring eller mejla Sara.

HÄR FÖR DIG

Support

Du kan ringa eller mejla oss om du vill ha hjälp. Snabbast är det med mejl, men ibland är det enklare på telefon. Vi finns här för dig.

020-320 310
support@alfaecare.se
Vardagar 08–17

Comments are closed.