Alfa eCare Recept

ELEKTRONISK FÖRSKRIVNING

Om Alfa eCare Recept

Alfa eCare Recept är en av Sveriges mest använda applikationer för elektronisk receptförskrivning för alla med förskrivningsrätt inom både offentlig och privat verksamhet.

Alfa eCare Recept är kopplad till E-hälsomyndigheten och funkar på alla apotek i Sverige. Tjänsten är webbaserad och innehåller beslutsstöd via FASS och Sil, prisjämförelser vid likamedel, varningar vid läkemedelsinteraktioner och är förberett för att enkelt kopplas till befintligt journalsystem, allt för att göra det lätt att göra rätt.

Om du har förskrivningsrätt kan du enkelt registrera dig hos oss och skicka ditt första recept inom 48 timmar, från vilken skärm, platta eller mobil som helst. Är du arbetsgivare och vill använda Alfa eCare Recept för dina medarbetare med förskrivningsrätt, kontakta oss för en grupplicens.

AlfaeCare-Recept-om
Alfa eCare Recept apotek

”Alfa eCare Recept är kopplad till E-hälsomyndigheten och funkar på alla apotek i Sverige”

TRYGGT OCH ENKELT

Hur funkar det?

Om du har förskrivningsrätt så kan du enkelt registrera dig med hjälp av BankID. Har ditt journalsystem integration till Alfa eCare Recept inkluderar du den informationen i din registrering. Vi verifierar din identitet och förskrivarkod hos Socialstyrelsen innan du får ett bekräftelsemejl från oss och kan börja använda tjänsten.

Informationen i Alfa eCare Recept hämtas från Sil, en databas med kvalitetssäkrad läkemedelsinformation. Informationen är inte bunden till någon tillverkare eller leverantör som skulle kunna påverka informationens opartiskhet.

För användarna är tjänsten både intuitiv och användarvänlig med instruktioner och hjälp direkt i tjänsten. Om du trots allt skulle köra fast kan du bara kontakta vår support via mejl eller telefon.

Alfa eCare Recept läkemedel

IT´S FOR YOU

En av Sveriges mest använda applikationer för e-recept

Alfa eCare Recept screen

SNABBT OCH SÄKERT

För vem?

Alfa eCare Recept används av vård- och omsorgspersonal i kommuner, regioner och privata vård- och omsorgsverksamheter. Varje år skrivs över 1 100 000 recept med hjälp av Alfa eCare Recept. Alla läkemedel, inklusive särskilda läkemedel, livsmedel och hjälpmedel som omfattas av förmån, går att förskriva med vår tjänst.

Vi förbättrar hela tiden tjänsten och söker aktivt förbättringsidéer för att göra applikationen ännu smidigare och enklare, utan att på något sätt kompromissa med säkerhet och trygghet för användare och patient.

AlfaeCare-Recept-vem

LÄR DIG MER

Nytt & kunskap

Besök vår Kunskapsportal där du kan ta del av tips och kunskap från experter inom just ditt verksamhetsområde.

HÄR FÖR DIG

Kontakt

På vår kontaktsida finns flera sätt att nå oss på Alfa eCare, oavsett ärende.