Virotea - virtual reality

VÄLFÄRDSTEKNIK

Upplevelser och meningsfulla aktiviteter med VR

En tur längs Amazonfloden eller en vandring mellan skyskraporna i New York kan bli mer än en dröm med hjälp av Viroteas VR-glasögon. Fantastiska upplevelser och meningsfulla aktiviteter kan upplevas enskilt eller i grupp som en del av vardagen på olika former av boenden och annan verksamhet inom äldreomsorgen och LSS. 

Viroteas tjänst kommer i olika färdiga lösningar beroende på ändamål.  ViroteaGo har samma rika utbud som ViroteaVR men är anpassat för de som behöver en enkel, snabb och portabel lösning vid förflyttning. Utmärkt för verksamheter inom hemtjänsten till exempel. 

Vårt samarbetsprogram innebär att du som kund kan känna dig trygg med att produkterna och tjänsterna som förmedlas via Alfa eCare, är kvalitativa och värdeskapande. Virotea ingår i vårt samarbetsprogram sedan januari, 2022.

INTRESSEANMÄLAN

Ange dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort

NYA MÖJLIGHETER

Ökad delaktighet och positiva hälsoeffekter

Viroteas lösningar innehåller ett bibliotek med upplevelser i VR som har tagits fram i samarbete med användare och slutkund. Tekniken går dessutom att använda för att spela in egna VR-videos vilket öppnar upp för ytterligare möjligheter till ökad delaktighet hos omsorgstagaren samtidigt som personal och anhöriga får chansen att dela med sig av viktiga händelser där omsorgstagaren inte kan delta.

Positiva hälsoeffekter har observerats då införandet av Viroteas tjänster har inneburit ökad motivation hos många att börja röra på sig mer. Det har också visat på en positiv effekt hos individer som har minnesproblematik och som, till exempel, getts möjlighet att gå i sina barndomskvarter och på så sätt väckt minnen till liv igen.

Det finns även fysiska spel och uppleveler som berg-och-dalbana att tillgå och det är inte ovanligt att upplevelserna öppnar upp för nya samtalsämnen och diskussioner.

LÄR DIG MER

Nytt & kunskap

Kika in på sidan Nytt & Kunskap där vi har samlat artiklar och material som vi tror kan vara värdefulla och intressanta för dig.

HÄR FÖR DIG

Kontakt

Har du frågor om våra tjänster och produkter eller behöver du kanske komma i kontakt med någon hos oss på Alfa eCare. Under Kontakt hittar du rätt väg fram till oss.