Om oss

vi skapar värde

IT´s for you

Alfa eCares historia började för över 20 år sedan och bolagsgruppen består i dag av flera företag med specialiserade lösningar som arbetar tillsammans i en gemensam organisation för att kunna leverera helhetslösningar till  företagets kunder.

Gemensamt för alla de ursprungliga företagen har varit att utforska teknikens och digitaliseringens möjligheter för att hjälpa verksamheter inom välfärdssektorn. Hitta smarta lösningar på vardagens problem helt enkelt.

Idag arbetar ca 100 personer med att sälja, utveckla och förvalta företagets digitala system för den nordiska marknaden. Bland våra kunder hittar vi ett 150-tal kommuner och många privata företag inom olika verksamhetsområden så som äldreomsorg, barnomsorg, individ och familjeomsorg, LSS, Tandvård, Tandteknik, Rehabilitering och Estetik.

Alfa eCare Martin Säfsten

“Vi brinner för att skapa säkra och användarvänliga lösningar, och ligga i framkant med modern teknik. Vi ställer höga krav på oss själva, och det märks i våra produkter.”

MARTIN SÄFSTEN, Arkitekt

System som höjer kvaliteten

Vårt erbjudande

Vi på Alfa eCare erbjuder digitala system utvecklade specifikt för att hantera de komplexa krav och specifika behov som finns inom välfärdssektorn. Vår ambition är att tillsammans med våra kunder utveckla säkra och kostnadseffektiva helhetslösningar som skapar mesta möjliga värde för verksamheten.

Våra kunder använder Alfa eCares digitala system för att utreda, besluta, planera, utföra och dokumentera vård- och omsorgsinsatser på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. Vår ambition är att kunna leverera en helhetslösning för verksamhetens processer inom en och samma inloggning.

Alfa eCare medarbetare

MED UPPKAVLADE ÄRMAR

Så här leder vi Alfa eCare

Vår ambition är att bli Sveriges mest uppskattade leverantör av digitala lösningar för vård och omsorg. Vi tänker såhär: om våra produkter och lösningar är omtyckta så blir det mesta bra – motivationen, stoltheten, glädjen, ekonomin och tillväxten.

För att kunna leverera på vår ambition behöver vi förstå våra kunders verklighet idag. Och den verkligheten fokuserar på vård och omsorg, inte teknik. Det är där Alfa eCare kommer in – för att kombinera teknisk kompetens med behoven inom vård och omsorg. Vi håller ögonen på omvärlden, på teknisk utveckling och regelverk för vård och omsorg och en stor dos lyhördhet mot våra kunder.

Vårt uppdrag som ledare är framförallt att skapa rätt förutsättningar för att både kunder och medarbetare ska fortsätta utvecklas och växa. Då når vi våra mål, tillsammans.

Albert Winter, CEO Alfa eCare

Alfa eCare Albert Winter

Din partner i digitaliseringen

Vi bygger relationer

Lyhördhet för våra kunders vardag och verklighet är viktigt för oss. Vi förstår att våra kunder vill fokusera på att leverera vård och omsorg och inte behöva tänka på tekniken. Det är där vi kommer in.

Vi lägger mycket fokus på den digitala utvecklingen för att kunna översätta tekniska framsteg till användarvänliga funktioner. Oavsett om det gäller komplicerade tekniska kravspecifikationer inför en upphandling, säkra upp integrationer till befintliga verksamhetssystem eller skräddarsy anpassningar har vi den erfarenhet och kompetens som krävs. Vi arbetar nära våra kunder för att det ska bli lätt att göra rätt.

Alfa eCare cooperations

på gång

Det senaste från Alfa eCare