Niklas Madestam Ekonomichef Alfa eCare

Möt Niklas Madestam, ny ekonomichef på Alfa eCare

Möt Niklas Madestam
ny ekonomichef på Alfa eCare

En trevlig, strukturerad och ödmjuk kille som är mitt uppe i karriären såväl som familjelivet. Niklas lägger tyngd bakom orden då han säger att han vill vara med och bygga en ekonomiavdelning som på riktigt stöttar verksamheten. Han betonar också vikten av att få ekonomiavdelningen att jobba ihop, som ett team, med gemensamma mål.

Arbete, karriär och familjeliv. En balansakt som kräver egenskaper som Niklas tursamt nog besitter. Han beskriver sig själv som ganska trevlig, strukturerad och uppgiftsorienterad och vi vill dessutom lägga till ödmjuk och med ett gott sinne för humor. 
– Jag är naturaliserad ”malmöit” sedan ganska många år. Bor i villa med sambo och tre barn där senaste tillskottet var tvillingar. Hyfsad påverkan på nattsömnen i början på grund av fasförskjutna sovvanor men de fyllde sex år härförleden så nu börjar livet återvända i ådrorna. Är egentligen hundmänniska men har en katt som själv valde att flytta in hos oss, så nu är jag en kattmänniska också, säger Niklas och skrattar.
– Jag började min karriär som managementkonsult på Accenture och har majoriteten av min karriär jobbat med ekonomi och business controlling. Nu senast kommer jag som affärsområdescontroller på ett privatägt investmentbolag , berättar han.
– Jag har jobbat mycket på stora företag men har under min karriär märkt att jag trivs bäst på lagom stora bolag där man har ett ansvar för helheten.

Niklas betonar vikten av att arbeta inom en sympatisk bransch som gynnar hela samhället.
– Att utveckla verktyg för att stötta vårdgivare och andra samhällstöttande funktioner att göra ett bra jobb är viktigt för mig, säger Niklas.
– Jag har varit med om liknande förvärvs- och tillväxtresor tidigare i min karriär men då i en helt annan bransch. Det är en spännande tid framöver för Alfa eCare och jag ser fram emot att dela den med alla mina nya kollegor.

Det finns flera fokusområden för Niklas när han nu tar sig an sin nya roll. 
– Jag vill jobba med harmonisering av processer, integration av organisation och företagskulturer och vara med och bygga en ekonomiavdelning som på riktigt stöttar verksamheten. Det finns arbete att göra med att digitalisera administrationssidan och få ekonomiavdelningen att jobba ihop, som ett team, med gemensamt mål, avslutar Niklas.

 

Dela gärna våra inlägg

Alfa eCare Sara Brandberg

Sara Brandberg

kommunikatör

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om någon av våra nyheter, ring eller mejla Sara.

HÄR FÖR DIG

Support

Du kan ringa eller mejla oss om du vill ha hjälp. Snabbast är det med mejl, men ibland är det enklare på telefon. Vi finns här för dig.

020-320 310
support@alfaecare.se
Vardagar 08–17

Comments are closed.