Alfa eCares e-tjänst förenklar övergången till nya FörRätt-standarder för livsmedelsverksamheter 2024

Alfa eCares e-tjänst förenklar övergången till nya FörRätt-standarder för livsmedelsverksamheter 2024

Vid årsskiftet inför Livsmedelsverket en ny standard som syftar till att förbättra effektiviteten av riskklassificeringen i livsmedelsverksamheter. Livsmedelsverket och Tillväxtverket driver projektet FörRätt och nu kan du via Alfa eCares e-tjänst göra övergången till den nya standarden på ett smidigt sätt.

FörRÄTT och e-tjänst från Alfa eCare

Samtliga landets kommuner behöver göra anpassningar till den nya standarden som träder i kraft 2024. Genom att digitalisera processen för omställning med hjälp av e-tjänster kan uppgiften att omklassificera 90 000 anläggningar hanteras på ett snabbare och smidigare sätt, till förmån för både företagen och handläggarna. Detta arbete kräver nära samarbete mellan intressentgrupper, främst IT-systemleverantörer och kommuner vilket ledde till Alfa eCares, tidigare Selfpoints, utveckling av en e-tjänst tillgänglig för både nuvarande och nya kunder.

Efter att flera kommuner visat stort intresse påbörjade Alfa eCare arbetet med att skapa e-tjänsten som består av ett formulär- och processbyggarverktyg, som snabbt och enkelt speglar Livsmedelsverkets krav och förväntningar både för e-tjänsten och hanteringen av ärenden.

Denna arbetsprocess innefattar möjligheten att fylla i och skicka in ärenden, erhålla kvittens på inskickade ärenden samt möjligheten att skicka vidare ärendet, inklusive all nödvändig information, bilagor och kvitton, till ett verksamhetssystem.

Alfa eCare följer aktivt utvecklingen av nya formulär och tjänster i nära samarbete med Livsmedelsverket. Genom detta samarbete kan vi säkerställa att våra kunder alltid är informerade om uppdateringar och andra nyheter.

Alfa eCares e-tjänst går att implementera hos dig som redan är kund eller som en fristående tjänst. 

Kontakta oss för frågor och offert via formuläret nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Läs mer om FörRätt på Livsmedelsverkets hemsida

Anmäl dig till vårt kostnadsfria webinar som vi håller vid två tillfällen: 25:e och 27:e oktober. Välkommen!

LÄR DIG MER

Nytt & kunskap

Kika in på sidan Nytt & Kunskap där vi har samlat artiklar och material som vi tror kan vara värdefulla och intressanta för dig.

HÄR FÖR DIG

Kontakt

Har du frågor om våra tjänster och produkter eller behöver du kanske komma i kontakt med någon av oss på Alfa eCare. Under Kontakt hittar du rätt väg fram till oss.

Comments are closed.